De mest populære tyvekoster

Når du skal sikre dit hjem mod indbrud skal du populært sagt forsøge at se på det med tyvens øjne. Du skal finde ud af hvor det er nemmest at komme ind for tyven. Om han kan gøre det uforstyrret og ugeneret. Og endelig skal du se på hvor gode hans flugtveje er.

 

Udover det bør du også kigge på dine værdier med tyvens øjne. Selvom han højst sandsynligt ikke vil gå et vægophængt fjernsyn eller tunge møbler, så kan disse ting indikere at du kan have andre værdifulde ejendele i huset. Så når du kigger ind af vinduet hvad ser han så først?

Men du skal også kigge på de ting som er gemt. Tyven vil gerne begå indbruddet hurtigst muligt for jo før han er væk desto mindre risiko har han for at blive opdaget.

Men også efter indbruddet skal det gå stærkt. Her skal han hurtigt skille sig af med tyvekosterne og få dem omsat til kontanter. Derfor vil mange tyve ofte gå efter mindre ting som er nemme at bære og lette at omsætte.

De mest populære ejendele tyvene går efter er ure, smykker og kontanter. Her skal du i øvrigt være opmærksom på at mange billige forsikringer ikke dækker de fulde beløber af denne typer ejendele. Så har du mange dyrbare smykker liggende bør du tegne specialforsikringer.

Husk også på at tyven kender alle de kendte gemmesteder for. Det er lynhurtigt at tømme en skuffe, en æske eller et smykkeskrin for at se om der ligger noget værdifuldt der i. Derfor kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig et tungt værdiskab som kan aflåses til disse og andre værdifulde ejendele.

Derudover går mange tyve også efter elektronik. Det kan være alt lige fra computere, tablets og smartphones til digitalkameraer og videokameraer. Sørg ligeledes for at disse er sikkert aflåst og gemt afvejen når du er væk fra dit hjem. Og specielt i sommerferien samt omkring og efter juletiden, hvor de fleste indbrud begås.

Designermøbler kan også være attraktivt. Har du designermøbler, så sørg for at din bolig er godt sikret, så tyven ikke umiddelbart kan komme ud med dem. Dvs. du skal sørge for at have lås på vinduer og terrassedøre, og evt. installere en tyverialarm.

No comments yet.

Leave a Reply